Vereckei Ádám | Vőfély ceremóniamester

Hogyan kérjük meg a barátnőnk kezét?

2018. március 16.

Ez a cikk nem arról fog szólni, hogy milyen módjai vannak a lánykérésnek, hiszen arra számos ötletet találhatunk a világhálón. Bármi is legyen a koncepciónk, elsőre nem is gondolnánk, hogy milyen sok apró részletre kell odafigyelnünk.

Miután megtörtént az elhatározás, hogy összekötjük az életünket szívünk választottjával, az első dolog amire biztosan szükségünk lesz az egy eljegyzési gyűrű. Azonban addig nem érdemes egyetlen egy ékszerüzletet sem felkutatni, amíg nem tudjuk, hogy pontosan milyen méretű gyűrűt szükséges beszereznünk.

Erre a legegyszerűbb megoldás az, ha titokban kölcsön vesszük a kedvesünk gyűrűjét, azzal megyünk be a szalonba. Ez akkor működő képes is, ha az ékszeres dobozból rengeteg gyűrű közül válogathatunk, és nem tűnik fel annak hiánya. De mit tehetünk akkor, ha csak 1 gyűrűje van? Ebben az esetben meg szükséges várnunk azt a pillanatot amikor leveszi (pl.: fürdés előtt), és abban a néhány percben gyorsan ki kell derítenünk a méretét. Ennek a legegyszerűbb módja, hogy húzzuk rá a gyűrűt az egyik ujjunkra, majd ameddig feljött azt a részt egy kis tűfilccel, vagy golyós tollal jelöljük meg. Így ha másnap bemegyünk egy ékszerüzletbe, akkor egész jó pontossággal meghatározható lesz, hogy mekkora gyűrűre van szükség.

Az eljegyzési gyűrűket két csoportba lehet osztani. A klasszikus egy köves gyűrű átmérője utólag korrigálható. Azonban az olyan gyűrűk, melyeknek a vállain is találhatók kövek, nem méretezhetők, mert az utólagos méretváltoztatás esetén, kiesnek a foglalatból. Így ha nem vagyunk biztosak a pontos méretben, célszerű az előbbit választani.

Még mielőtt elköteleznénk magunkat valamilyen világmegváltó lánykérés ötlet mellett, mérlegelni kell, hogy milyen a leendő ara. Nem minden nő szereti a felhajtást! Az utóbbi időben egyre többször láthatunk flashmob lánykérős videókat, azonban egy személyre szóló romantikus megvalósítás is ugyanúgy maradandó emléket fog okozni.

Ha a lánykérés szervezése közben nem vagyunk kellően körültekintőek, akkor számos tökéletes helyzetet generálhatunk a lebukásra. A gyűrű és a helyszín megtalálása, valamint az egész esemény megrendezése nagyon sok szabadidőt elvehet. Azért, hogy ne bukjunk le, hogy “délutánonként” mit csinálunk, jó előre készüljünk fel különböző alibikkel, amivel igazolni tudjuk az elfoglaltságunkat.

Minél kevesebben tudnak az egészről, annál kisebb a valószínűsége, hogy valaki el szolja magát. Ha nem valami nagyszabásúra készülünk, akkor a legjobb baráton kívül nem érdemes senki mást sem beavatni. Viszont azt tartsuk szem előtt, hogy bár nagyot változott a világ, és már nem a kedves leendő apóstól szükséges engedélyt kérni a lánykéréshez, ettől függetlenül a partnerünk szüleit illik beavatni a szándékainkról.

Ha elérkezett a nagy pillanat, akkor mindig kell, hogy legyen fedő story! Például gyanakvásra adhat okot, ha csak úgy elmegyünk egy étterembe, ha amúgy rendszeresen nem járunk ilyen helyekre. Ha étteremben kérjük meg a választottunk kezét, akkor azt előre érdemes leegyeztetni a hely vezetőjével, mert így segítséget kaphatunk olyan dolgokban, mint háttérzene, pezsgő bekészítése a nagy pillanat után, vagy esetleg az egész esemény rögzítése videóval.

Végezetül két hasznos tanács. Bármennyire is tűnik jó ötletnek, ételbe italba sose rejtsük el az eljegyzési gyűrűt, mert az kellemetlen meglepetésekhez vezethet! Valamint a gyűrű vásárlásnál azt tudni kell, hogy az ékszerboltok ár fölé írással dolgoznak, ami azt jelenti, hogy mindig lehet kedvezményt kapni a gyűrűk árából! Ha komolyan érdeklődünk az egyik ékszer iránt, akkor akár 20%-os árengedményt is elérhetünk!

 

A képek forrása: www.affianced.hu és www.gyemantgyuru.hu

He tetszett a cikk, és a jövőben a friss esküvőkkel kapcsolatos hírekről nem szeretnél lemaradni, akkor az alábbi gomb megnyomásával értesülhetsz, ha új bejegyzés került ki az oldalra.