Vereckei Ádám | Vőfély ceremóniamester

Milyen sorrendben szokás bevonulni?

2015. szeptember 8.

Talán a legegyszerűbb dolognak tűnik, de annál komplikáltabb azt kitalálni, hogy pontosan kik, és milyen sorrendben vegyenek részt a bevonulásban, mert sok egyedi igényt kell kezelni.

Az nem meglepő, hogy leggyakrabban a menyasszony az édesapjával, a vőlegény az édesanyjával vonul be. Nem is ez okozza a nehézséget, hanem az összes többi.

Kezdjük a elején. Vannak a tanuk. Itt két lehetőség áll a rendelkezésünkre. Az egyik, hogy már bent ülnek a helyükön, a másik, hogy ők is vonulnak. Én az utóbbit jobban preferálom, mert mégis látványosabb, ha több ember jön be. De ilyenkor feltehetjük a következő kérdést, hogy hova álljanak a tanuk? Ha nincs olyan kislány, aki a fátylat/uszályt vinné, akkor bátran berakhatjuk őket a sor végére. Viszont ha hátul is mennek kislányok, akkor ez nem javasolt, hiszen a templom bejáratától fotózott képből így teljesen ki lesznek takarva. Ekkor az a legjobb megoldás, ha a koszorús lányok után jönnek be. (Ha esetleg mindkét tanú férfi, akkor viszont a koszorús lányokat karöltve is bejöhetnek, persze csak akkor, ha nem kislányokról van szó).

A következő kérdéses elem a gyűrű behozatalának a kérdése. Leggyakrabban ez egy bátor kisfiúnak szokott lenni a feladata, aki a sor elején megy (természetesen lehet kislány is). Amennyiben ilyen kis törpök nem állnak a rendelkezésre, akkor két lehetőségünk van. Vagy beviszi valamelyik koszorús lány, vagy egyszerűen előre bekészítjük az asztalra.

A bevonulás megtervezésekor arra fel kell készülni, hogy a kisgyermekes közeli rokonok, általában alig várják, hogy megkeressétek őket ezzel a lehetőséggel, hiszen melyik szülő nem szeretné, hogy szerepeljen egy kicsit a csöppsége. Viszont nem szabad átesni sem a ló túloldalára. Olyan 10 főnél több személy ne nagyon vegyen részt a bevonulásban. Így ha esetleg túl sok rokon is bejelentkezik akkor a többi gyerek pl. részt vehet rizs vagy a cukorosztásban.

He tetszett a cikk, és a jövőben a friss esküvőkkel kapcsolatos hírekről nem szeretnél lemaradni, akkor az alábbi gomb megnyomásával értesülhetsz, ha új bejegyzés került ki az oldalra.