Vereckei Ádám | Vőfély ceremóniamester

Projektoros vetítés az esküvőn? Erre figyelj!

2019. április 22.

Manapság egyre nagyobb divat az esküvő alatt meglepni a násznépet egy rövid filmmel, slideshow-al. Ahhoz, hogy ez az esemény ne az esküvő legunalmasabb pillanata legyen érdemes megfontolni néhány tanácsot.

Az első és legfontosabb szabály, hogy a kisfilm ne legyen hosszabb 4-5 percnél. Bizonyára ez lesz a legnehezebb feladat, mert minden leendő ifjú pár több ezer fotóval rendelkezik, azonban a násznép részére 5 perc elteltével monotonná válhatnak a látottak.

Projektoros vetítést csak akkor érdemes csinálni, ha a hely rendelkezik az ehhez szükséges adottságokkal. Egyrészről, minden asztalról rá lehessen látni a vászonra, másrészről fontos, hogy megfelelő méretben lehessen kivetíteni a képet. Amennyiben az utóbbi nem teljesül akkor a hátsó részben ülők, csak valami villódzó formákat fognak látni és semmi mást.

A kép forrása: www.sixstars2u.com.my

Ahhoz, hogy az előző bekezdésben lévő dolgokat a hely kiküszöbölje gyakran a vetítővásznat és projektort az út közepére állítják fel. Ebből az következik, hogy a vetítést érdemes a vacsora előtt megejteni. Ennek az ütemezésnek van egy másik oka is, mégpedig az, hogy az este későbbi részében, amikor már jó hangulatba került a násznép, és érzik már a lábukban a Rock’n’Roll-t, senkit sem nem fog érdekelni egy slideshow az lakodalom kellős közepén.

Fentieken felül még a további részekre érdemes odafigyelni. Magas teljesítményű projektort használjunk, a zenészekkel (DJ-vel) előre érdemes egyeztetni, hogy lesz egy ilyen esemény, hogy adott esetben a hangosításhoz hozzanak elegendő hosszúságú kábelt. A filmet mindig egy olyan laptopról játsszuk le, amiről azt korábban már megtettük, valamint a notebook-ot és a projektort még a vetítés előtt próbáljuk ki. Ne felejtsük otthon a laptop töltőjét, valamint a képernyőkímélőt is érdemes előtte kikapcsolni.

+1: a zene mindenféleképpen legyen lendületes, valamint, ha több számot is felhasználunk, akkor ezek hangereje legyen egységes.

Ha igazán ütős „mozit” szeretnénk, akkor az a legjobb, ha annak elkészítésére egy barátot ismerőst kérünk fel, mert akkor garantáltan a vicces, de még vállalható képek is belekerülnek a vetítésbe, amit mi lehet, hogy kihagytunk volna.

Kiemelt kép: www.retroparty.hu

He tetszett a cikk, és a jövőben a friss esküvőkkel kapcsolatos hírekről nem szeretnél lemaradni, akkor az alábbi gomb megnyomásával értesülhetsz, ha új bejegyzés került ki az oldalra.