Vereckei Ádám | Vőfély ceremóniamester

Vőfély, ceremóniamester

A visszajelzések alapján hamar megtalálom a násznéppel a közös hangot, és rögtön igyekszem őket bevonni az esküvő eseményeibe. A legfontosabb szabály nálam az, hogy csak olyat csinálok, amit az ifjú párral (vagy a pár valamelyik tagjával) előre leegyeztettem. Így például nem kell attól aggódnotok, hogy valami váratlan feladattal/játékkal találkoztok.

Számomra a legfontosabb, hogy ez a nap rólatok szóljon! Szerintem akkor jó egy ceremóniamester, ha együtt tud élni a násznéppel. Amikor tudja, hogy mikor szükséges mondania valamint, vagy mikor kell bedobni egy játékot, mindezt úgy, hogy figyelembe veszi, hogy az esküvőn az időhöz kötött események (pl. vacsora, menyasszony torta) ne csusszannak.

Mivel ez a Ti napotok, így ha nem szeretnétek játszani nem játszunk! Ha ki nem hagynátok a tányér törést, akkor nem hagyjuk ki, ha a templomból kifelé jövet szirom szórást szeretnétek akkor lesz sziromszórás, és leszervezem azt is a násznéppel. Összefoglalva a lényeg, nekem az a célom, hogy az esküvőtöket úgy bonyolítsam le, ahogy azt megálmodtátok.

Nekem ez munka. Én úgy tekintek egy esküvőre, hogy azt az elejétől végéig kell kísérni. Így a vendégvárás előtt általában 45 perccel korábban megérkezem a helyszínre, és mindent elintézek, hogy a szükséges eszközök amire szükség lehet, a helyére kerüljön (pl. homok, gyűrű és gyűrűhordó párna, bevonuló zene, kitűző, dobócsokor, igazolványok stb).

Munkám leggyakrabban a menyasszony/menyecske tánc után a káposzta behozatalával ér véget. Ezt követően násznéppel együtt én is hajnalig részt szoktam venni a mulatozásban, hogy aztán másnap reggel örömmel mondhassam, Nektek, hogy éljen az ifjú pár!

(Képet készítette: Somorjai Anna)