Vereckei Ádám | Vőfély ceremóniamester

Vendégkönyv, videóüzenet, tapasztalatok

2015. szeptember 8.

Szinte minden esküvőn meg kér az ifjú pár, hogy az este folyamán legyen körbeadva egy vendégkönyv, amibe a nagyra becsült násznép feljegyezheti a gondolatait. De vajon mi az eredmény?

Alapból jó ötletnek tartam a vendégkönyvbe való írást, mert 30 év múlva bizonyára sok örömöt fog okozni annak olvasása. Azonban az esetek 50%-ban ez nem megy ennyire zökkenő mentesen.

A vacsora előtt mindig szólni szoktam a násznéphez, ahol (ha van) felhívom a figyelmüket, hogy az este folyamán körbeadásra került egy vendségkönyv, amibe bátran vezessék fel gondolataikat az ifjú pár részére. Ha jó a násznép, akkor szépen kézről kézre jár a kis könyvecske, és olyan este 11-re meg is telik. A folyamat közben az szokta jelenteni a legnagyobb gondot, hogy az íróeszköz a folyamat felénél az esetek 90%-ban eltűnik. Lehet, hogy sokan meg fognak lepődni, de egyáltalán nem könnyű ilyenkor tollat szerezni sem a pincérektől, sem a hely további személyzetétől. De nem is a toll esetleges eltűnése okozza a problémát, hanem, hogy az esetek felében egyszerűen megreked az emlékkönyv valahol félúton, és az ünneplők feléhez nem jut el.

Néha elő szokott fordulni, hogy az emlékkönyvnek külön asztalt biztosítanak. Ez a tapasztalatok alapján nem a leghatékonyabb, hiszen a násznép túlnyomó részének már a vacsora 20 percében kimegy a fejéből, hogy „van egy vendégkönyv, és fel kéne állni”. Így mindenféleképpen a kézről kézre való adást javasolom az ifjú párnak.

De a gondolatainkat nem csak papírra lehet leírni, hanem szóban is el lehet mondani. A videóüzenetek általában elég komikusan szoktak sikerülni, így bátran tudom ajánlani. Viszont akkor ebben esetben elengedhetetlen, hogy figyeljünk az alábbi dolgokra:

  1. Biztosítsunk a felvételhez külön helyszínt, hogy „nyugodt” körülmények között lehessen felvenni az anyagot.
  2. Kerüljük a belső helyeket, hiszen a hangos zene teljesen elnyomja a hangot.
  3. Igyekezzünk az esete folyamán minél több embert arra biztatni, hogy mondja el a gondolatait, hogy a végeredmény ne csak 3 felvétel legyen.

Bármit is választunk biztos sok örömöt fognak nekünk okozni ezek az üzenetek az idő előre haladtával.

He tetszett a cikk, és a jövőben a friss esküvőkkel kapcsolatos hírekről nem szeretnél lemaradni, akkor az alábbi gomb megnyomásával értesülhetsz, ha új bejegyzés került ki az oldalra.