Vereckei Ádám | Vőfély ceremóniamester

Kreatív fotózás nagy kérdése: Mikor?

2015. szeptember 15.

Az esküvő egyik elmaradhatatlan része a kreatív fotózás. Ha azt gondoljuk, hogy ez az egyik legkönnyebb eleme a menyegzőnek, akkor nagyot tévedünk.

A kreatív fotózás hozzá tartozik az esküvőhöz. Hiszen minden ifjú pár szeretne magáról igazán jól elcsípett képeket. Azonban az esküvői szertartások és események alatt nem nagyon van idő és lehetőség alkotó szellemű képeket csinálni. Azzal viszont nem árt számolni, hogy ha az ember igazán jó képeket szeretne és relatív több helyszínen, akkor a fotózással minimum elmegy 2 óra!

A fentiekből következik, hogy ez is egy olyan esemény, amit jó előre be kell szervezni az esküvői forgatókönyvbe. Az ezzel kapcsolatos legnehezebb kérdés a mikor?

Ahhoz, hogy elinduljunk a tervezés útján elsőként el kell dönteni, hogy a kedves vőlegény láthatja-e a boldog arát a menyasszonyi ruhában a menyegző előtt, vagy nem? Ha a kérdésre a válasz az, hogy igen, akkor két lehetőségünk van a kreatív képek elkészítésére.

Vőfélyként (amennyiben a lehetőségek adottak) az utóbbit szoktam javasolni, mert sokkal nyugodtabban, kényelmesebben el lehet készíteni a képeket, és így nem lesz nagy rohanás az esküvő napján.

A másik lehetőség az, hogy a vőlegény nem láthatja előre a szíve választottját az esküvői ruhában. Ekkor a polgári ill. a templomi szertartás után szokták ezt megcsinálni, oly módon, hogy a lakodalom helyszínére igyekvés közben az ifjú pár „eltéved”, és elmennek arra a helyre ahová a képeket eltervezték. Viszont ez a megoldás két ok miatt nem szerencsés. Az egyik, hogy maximum 20-25 percet lehet erre szánni (hiszen a násznépet ennél hosszabb időre nem illik egyedül hagyni), a másik, hogy nem lehet olyan eseményeket betervezni, amik a benti helység elfoglalása előtt szoktak lenni pl.: bebocsátás kérés, tányértörés.

A tapasztalatok alapján 5-ből 4-esküvőn a vendégvárás előtt szokott lenni a kreatív fotózás, ami alapból jó választás. Viszont minden esetben hagyjunk rá elegendő időd, és az se árt, ha rászámolunk 30 perc csúszást, mert minden esküvőn mindig történik valami váratlan.

He tetszett a cikk, és a jövőben a friss esküvőkkel kapcsolatos hírekről nem szeretnél lemaradni, akkor az alábbi gomb megnyomásával értesülhetsz, ha új bejegyzés került ki az oldalra.